Heaven-Tour Kolumbia               

MENÜ

Kolumbia Mesés Tájain

 

A Karibi-térség és a Csendes-óceán  homokos partjától kezdve, az Andok hegyvonulatán át, az amazóniai esőerdőkig csupa különleges élménnyel  szolgálhat Kolumbia. A megőrzött hagyományok mind tükrözik a bennszülött emberek kultúráját, vagy a spanyolokét, akik XV. század folyamán telepedtek le Dél-Amerikában. Összegyűjtöttük, hová érdemes elmenni, ha Kolumbiában járunk:

 

Popoyán 

Popoyán Kolumbia leghívogatóbb városai közé tartozik. A délnyugat-kolumbiai várost gyakran "Ciudad Blanca" ként emlegetik, ami annyit tesz Fehér Város. Nem véletlen az elnevezés, hiszen majdnem minden épületét fehérre festették. 1537 körül a tehetős spanyol családok felfigyeltek a Cauca völgyének kedvező éghajlatára, s kásőbb villákat, iskolákat templomokat emeltek ide. Az Iglesia de Ermita a város legrégebbi temploma, melyet még 1546-ban építettek, míg az Iglesia de San Francisco a leggyönyörűbb mind közül. A város épp olyan híres a nagycsütörtöki körmenetáről, mint az éjszakai életéről. Popoyánban honoló nyugalom és ragyogás tökéletes helyszín a kikapcsolódásra.

        

Medellín

Az 1980-as és 90-es években Medellínt a legveszélyesebb városai közé sorolták, ahol hírhedt kokaincsempészei éltek. Majd 1983-ban Pablo Escobart, a drogbárót megölték, s akkor kezdte eltemetni a város zűrös múltját. Ma pedig a túristák rohamosan növekvő száma egy modern városban találja magát, ahol az ország legjobb időjárása uralkodik. Az Andok Aburrá-völgyében fekvő város 24 C-os átlaghőmérséklettel bír, igy egész évben kellmes körülmények közt vár minket. Medellín nagyon színes város gyönyörű virágainak köszönhetően: minden augusztusban 12 napig tartó virágfesztivált rendeznek. 

San Andrés y Providencia

A San Andrés és a Providencia-szigetek kát szigetcsoport, mely Nicaraguához közelebb fekszik, mint Kolumbiához. San Andrés a legnagyobb sziget és egyben a főváros. A Providencia-szigetet gyarmatosították először angol reformátusok, akik rabszolgákat dolgoztattak ültetvényeiken, valamint kalóznak álltak. Amit ma láthatunk a szigeteken, az a gyönyörű homokos part és a hatalmas pálmafák. A Karib-térség a kék hét árnyalatában tündököl, s gazdag tengeri élővilága kitűnő búvárparadicsommá tette. Itt nincsenek olyan luxusszállók, mint az a más Karib-szigeteken megszokott, illetve régi iskolabuszokkal utazhatjuk körbe a szigetet.

San Agustín

San Agustín egy elképesztő tájakkal körülvett kisváros, ahol a letünt civilizációk nyomaira bukkanhatunk. Kolumbia legérdekesebb régészeti parkjának ad otthont a város, ahol több mint 500 szobrot, petroglifát (kőbe vésett írás) és koporsót találtak.  A legtöbb San Agustín-i kőfaragványt Kr.u. 100 és 1200 között készítették, ezek embereket, mosolygó, illetve vigyorgó szörnyeket ábrázolnak, de vannak, melyek állatokat, mint kigyókat, madarakat és jaguárokat formáznak. Ám az ezeket felépítő inka civilizáció előtti kultúra történetét homály fedi. Nem is ismerjük az valódi nevüket. Minden, amit tudunk róluk, azt a szobrokból és egyéb romokból fejtegetik meg a régénszek.

Zona Cafetera

A kávé kedvelői bizonyára el szeretnének jutni Zona Cafeterába, ahol Kolumbia kávéültetvényeinek közel felét termesztik, az Andok lejtőin. Az idelátogatóknak biztos tudnak újat mondani a kávékról az El Parque del Caféban, a parkban, ahol gyönyörű kávécserjéket találhatunk; valamint egy vidámpark is épült itt, mely ugyan nincs kapcsolatban a kávéval, de remek szórakozási lehetőséget nyújt. A Zónának van egy aranymúzeuma is, mely ősi remekműveket mutat be. A Catedral  de Manizales tornyába érdemes fel menni, hisz csodálatos kilátás nyílik  a környék főbb városaira. Emelett   Santa  Rosa  és  San  Vincente  termálvizeiben is megmártózhatunk, ha egy kis pihenésre vágyunk. Ha pedig örökmozgók vagyunk, az Andok remek túristaparadicsomnak ígérkezik.

San Gíl

San Gíl egy régi gyarmat város Északkelet-Kolumbiában, melyet a spanyolok alapítottak 1689-ben. 2004 óta a vidék turisztikai központjának nevezhetjük. Nem véletlenül, hisz rengeteg sport ás kirándulási lehetőséget biztosít a hegyek, a kerékpározás, a vadvizi evezés és a kajakozás kedvelőinek számára. De az építészet  szerelmesei sem fognak unatkozni, ha felkeresik az 1791-ben épült katedrálist, vagy a Parque La Libertadot , a város közösségi életének központját. Elmehetünk még a Parque El Gallineralba is, mely egy vízre települt park, vagy akár ellátogathatunk a Pláza de Marcadóra, egy fedett piacra, ahol a kolumbiai ételek világába kóstolhatunk bele.

 

Bogotá

Bogotát, azaz Dél-Amerika Athénját", először bennszülöttek lakták, mégis alapítási dátumának 1538-at tartják, mikor egy spanyol felfedező ide érkezett. A város Dél-Amerika legnagyobbjai közé sorolható, és természetesen Kolumbia fővárosa. Bogotát is sokáig elkerülték a turisták, ám azóta felhagyott tevákenységével,  s mára az ország egyik leglátogatottabb városává vált. Az Andok 2640 méteres magasságára települt város rengeteg látnivalót kínál, hogy idecsalogassa a turistákat; palentárium, múzeumok, botanikus kertek és fantasztikus kulturális események várják a látogatókat a világ minden pontjáról. A város történelmi részét a La Candelarián kell keresnünk, ahol kávézók, templomok és múzeumok sokaságában találjuk magunkat.

Cartagena

Cartagena egy nyűzsgő város, ahol Kathleen Turner (Joan Wilder szerepében) Kolumbia kalandjait kezdi  A smaragd románca cimű filmben. A város épp olyan zűrös, mint amikor a Karib-térség kulcsfontosságú kikötőjeként létezett az XVI-XVIII. század folyamán. Számtalan ország tűzte ki célpontjául Cartagénát, igy az idők alatt Dél-Amerika legjobban megerősített városává alakult ezeket az erődítményeket a mai napig láthatjuk. Kerítsünk időt a színes óváros körülsétálására is, ahol kastélyok, templomok és múzeumok állnak rendelkezésünkre! A Bocagrande hatalmas szállodaépületeinek sora igen népszerű a turisták körében. 

 

 

Asztali nézet